Újabb Donyeck megyei település elfoglalásáról számolt be az orosz védelmi minisztérium – Körös Hírcentrum

ujabb-donyeck-megyei-telepules-elfoglalasarol-szamolt-be-az-orosz-vedelmi-miniszterium-–-koros-hircentrum

Ukrán háború

Elfoglalta az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Szemenivka községet – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek három frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben 15 ukrán ellenrohamot vert vissza, közülük tízet Avgyijivka körzetében. A Moszkvában közölt összesítésből az olvasható ki, hogy az ukrán hadseregnek csaknem ezer embere esett el vagy sebesült meg súlyosan.

hirdetés

A minisztérium az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett egy drónösszeszerelő műhelyt, három harckocsit, hat páncélozott harcjárművet, két amerikai M777-es és egy M198-as vontatott tarackot, egy Uragan-rakétát, egy amerikai JDAM irányított légibombát, valamint 22 drónt. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!