Fülöp Csaba: A csapadékvíz elvezetés egy megoldásra váró feladat Békéscsabán – Körös Hírcentrum

fulop-csaba:-a-csapadekviz-elvezetes-egy-megoldasra-varo-feladat-bekescsaban-–-koros-hircentrum

A napokban tartotta meg soron következő közgyűlését a békéscsabai képviselő-testület. Az ülést követően pedig Fülöp Csaba és Miklós Attila önkormányzati képviselő a legrelevánsabb napirendi pontokat ismertette egy sajtótájékoztató keretében.

hirdetés

Sor került a 2023-as év költségvetési zárszámadási rendeletének megalkotására. Ebből látszanak a tavalyi esztendő végső számadatai, előrevetítve akár azt is, hogy az idei költségvetés esetleges módosításakor mely területekre kell több pénzt fordítani. Az adóbevételek túlteljesülésének köszönhetően stabilan zárta az évet a város, és ezzel együtt jól indította 2024-et. Arra jutottak a képviselők, hogy ha lehetőség adódik, a csapadékvíz elvezetés javításával mindenképpen foglalkozni kell idén. A sok, egyszerre lezúduló csapadék több helyen okoz problémát a közlekedőknek, a lakóknak, fel kell állítani egy koncepciót a helyzet megoldására. Ez a munka nyáron várhatóan el is kezdődik.

hirdetés

Arról ugyancsak esett szó, hogy változott azon helyszínek listája, ahol az autósok parkolása büntetést von maga után. A zöldterületen történő parkolást április elseje óta az önkormányzat szankcionálja, ezt a rendeletmódosítást vizsgálta felül most a testület. Néhány szakasszal bővült a lista, néhányat azonban ki is vettek belőle. Olyat például, ahol felszórt, gyepráccsal kirakott megállóhely lett már évekkel ezelőtt kialakítva. Ezek lekerültek az intézményesen gondozandó területek listájáról. Fülöp Csaba úgy látja, ésszerű döntés született, de végleges megoldást majd a parkolóépítés hoz.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!