Rejtélyes módon tűntek el a kukák Szabadkígyóson és Újkígyóson – Körös Hírcentrum

rejtelyes-modon-tuntek-el-a-kukak-szabadkigyoson-es-ujkigyoson-–-koros-hircentrum

Kukákat lopott egy békéscsabai fiatal Szabadkígyóson és Újkígyóson. Elmondása szerint azért volt szüksége a szemetesekre, mert nem volt miben tárolnia a tyúkjai takarmányát. A tárolási gondjai azonban csak rövid időre oldódtak meg, mert a rendőrök hamar megtalálták és visszaadták a kukákat a tulajdonosaiknak, ellene pedig eljárást indítottak.

hirdetés

Március utolsó napjaiban sorra tűntek el a lakossági szemeteskukák Szabadkígyóson és Újkígyóson. Az ott élők arról tettek bejelentést a rendőrségre, hogy a hulladékszállítást megelőzően kitették az edényeket a házuk elé, de később már nem találták azokat. Szabadkígyósról négy, Újkígyósról pedig nyolc kuka tűnt el így egy hét alatt.

hirdetés

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentések után nem sokkal azonosították a lopások elkövetésével gyanúsítható 17 éves békéscsabai fiút, akinél meg is találták a szemeteseket. A fiatal elmondta a rendőröknek, hogy tyúkjai vannak és korábban sok gondot okozott neki a takarmány tárolása. A zsákokba ugyanis esős, nyirkos idő esetén megrohadt a gabona, ha pedig nem ment tönkre, akkor az egerek rágták ki a tároló alját.

A fiúnak volt néhány 120 literes szemetese otthon, ezekbe próbálta meg beletölteni a takarmányt, de nem fért el bennük mind, így elhatározta, hogy lop még ilyen kukákat. A szemeteseket a kocsijával vitte haza Békéscsabára úgy, hogy egyszerre négyet pakolt be a csomagtartóba. A rendőrök az összes ellopott kukát megtalálták nála, és visszaadták azokat a tulajdonosaiknak. A fiatal ellen lopás vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Police.hu

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!