Donyeck megyében lévő településeket lőtt ágyúval az orosz hadsereg – Körös Hírcentrum

donyeck-megyeben-levo-telepuleseket-lott-agyuval-az-orosz-hadsereg-–-koros-hircentrum

A kelet-ukrajnai Donyeck megyében lévő településeket lőtt ágyúval az orosz hadsereg csütörtök délután, a támadásban legalább négy ember meghalt, hatan pedig megsebesültek – közölte Vadim Filaskin, a megye kormányzója a Telegram közösségi oldalon.

hirdetés

Oleh Szinyehubov, a szomszédos Harkiv megye kormányzója arról adott hírt, hogy az orosz hadsereg csütörtökön támadást intézett a Kupjanszk melletti Novooszinove település ellen, aminek következtében egy 70 és egy 73 éves nő megsebesült. Hozzátette, hogy az elmúlt nap alatt az orosz erők mintegy 15 települést ágyúztak a régióban.

hirdetés

Az északkelet-ukrajnai Szumi megye katonai közigazgatása közölte, hogy az elmúlt nap folyamán az oroszok hat támadást hajtottak végre a régió ellen: drónokkal támadtak, és légicsapást hajtottak végre Sztepanyivka település és környéke ellen. Az ukrán Különleges Műveleti Erők (SSO) arról számoltak be közösségi oldalaikon, hogy a rakéta- és tüzérségi egységgel együttműködve megsemmisítettek egy Buk-M1 típusú orosz légvédelmi rakétarendszert a “frontvonal egyik legforróbb pontján”. A helyszínt közelebbről nem nevezték meg. A közlemény szerint a Buk éppen tüzelésre készült, de miután eltalálták, egyetlen rakétát sem tudott kilőni.

Az ukrán vezérkar csütörtöki helyzetjelentésében azt írta, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége hozzávetőleg megközelítette a 463 ezret. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett 13 orosz harckocsit, 28 tüzérségi és egy légvédelmi rendszert, valamint tíz drónt.

Az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR) bejelentette, hogy munkatársai büntetőeljárást folytatnak a dél-ukrajnai Mikolajivban történt, áldozatokat követelő lőszerrobbanás körülményeinek tisztázására. Az előzetes információk szerint egy autóparkolóban történt a robbanás, miközben katonák lőszereket rakodtak át egyik járműről a másikra. A robbanásban két katona meghalt, további kettő pedig megsérült. A detonáció epicentrumának közelében lévő autók is kigyulladtak. A tűz oltása közben újabb robbanás történt, amelyben a kiérkező mentők közül öten megsérültek. Az előzetes vizsgálat szerint emberi gondatlanság okozta a tragédiát. A DBR a fegyverkezelési szabályok megsértése miatt indított büntetőeljárást.

MTI

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!