Folytatódik a békési kikötő környezetének megújulása – Körös Hírcentrum

folytatodik-a-bekesi-kikoto-kornyezetenek-megujulasa-–-koros-hircentrum

kikötő fejlesztése Békésen Fotó: Kálmán Tibor / Facebook

A tavaly elindult fásítási program célja, hogy Dánfok és a kikötő környezete olyan faállományt kapjon, ami honos fajokkal valósítja meg úgy az ökológiai mint az esztétikai elvárásokat – olvasható a település polgármesterének Facebook oldalán.

hirdetés

Kálmán Tibor arról számolt be, hogy a kikötői vágást, telepítést több lépésben egyeztették a KÖVIZIG-gel, mint a terület gazdájával. A kikötőn kívüli, most kivágott nyárfa sor megújításra kerül, ahogy az előző években kivágott szakaszok is, mint árvízi védekezést szolgáló terület.

hirdetés

„Megelőzve a jövőbeni polgármesterjelöltek önfényező villámakcióit, már most érdemes tudni, hogy a jelenleg általunk telepített fák élettartamuk végéig állnak majd a kikötőben. A vízügyi védekezést szolgáló nyárfa sort viszont annak újbóli veszélyessé válásakor ismét egyszerre vágja ki a tulajdonos, mivel most egyszerre ültetik. Akkor is, ha választási évre esik ennek ideje, és akkor is, ha nem.”

„Ezúton szeretném megköszönni a beszerzés és ültetés terén közreműködő magánszemélyek és cégek munkáját és a KÖVIZIG szakembereinek együttműködését, mely nyomán tartós megoldást nyer a kikötő faállományának ügye” – írja a polgármester.

Fotó: Kálmán Tibor / Facebook

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!