Dohány lapult a pótkerék helyén – Körös Hírcentrum

dohany-lapult-a-potkerek-helyen-–-koros-hircentrum

dohányt rejtett az autó Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Egy rutinellenőrzésen buktak le a magyar autósok, akiknek járműveit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrizték.

hirdetés

A pénzügyőrök Békés vármegye egyik útján kezdeményeztek intézkedést egy magyar autóssal szemben. Az egyenruhások kérdésére, mely szerint van-e nála jövedéki termék, azonnal igent mondott. Az autó átvizsgálásakor a pótkerék helyéről közel 20 kilogramm fogyasztási dohány került elő, 50 dkg-os csomagokban. A férfi a lebukása után, csak annyit árult el, hogy a dohányterméket egy ismeretlentől vette.

Alig néhány nap múlva Bács-Kiskun vármegye egyik mellékútján akadt fenn az ellenőrzésen egy másik autós. A 45 éves férfi szintén ugyanilyen elrejtési trükkel próbálkozott. A pótkerék helyén 30 kilogramm fogyasztási dohányt találtak az egyenruhások. A sofőr nem osztotta meg, hogy honnan jutott hozzá a termékhez, de azt igen, hogy az illegális portékát eladásra szánta.

A pénzügyőrök összesen 50 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a két férfitól, több mint ötmillió forint értékben, ezért jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A jogsértés elkövetői többmillió forint bírságra is számíthatnak.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!