Békés vármegyébe érkezik Közép-Európa legnagyobb motoros túrája az Open Road Tour – Körös Hírcentrum

bekes-varmegyebe-erkezik-kozep-europa-legnagyobb-motoros-turaja-az-open-road-tour-–-koros-hircentrum

motoros túra Békéscsaba Hankó Ákos és Szarvas Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

Május 23-26. között Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon vonul végig Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az idén harmadik alkalommal megszervezett Open Road Tour, amely idén a június 27-29. között megrendezett Budapest Open Road Days, Budapest legnagyobb belvárosi fesztiváljának felvezető eseménye is egyben. A nagyszabású túra évről-évre Magyarország legszebb tájait járja be: a fókuszban idén Békés vármegye gasztronómiai, kulturális és turisztikai értékeinek felfedezése áll, koncertekkel és izgalmas programokkal. A motoros túra résztvevői Békéscsabára, Jászberénybe, Orosháza-Gyopárosfürdőre, Gyulára és Szabadkígyósra is ellátogatnak. Az Open Road Tour fő fellépője május 25-én, szombaton, Békéscsabán Ganxsta Zolee és a Kartel lesz.

hirdetés

A szervező Harley-Davidson Budapest, a motorozás rajongói tömörítő Open Road Riders Community, valamint a Körös-Motoros Karitatív Karitatív Egyesület az érintett Békés megyei városok polgármesterivel, valamint Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és az Open Road Tour fővédnöke részvételével április 18-án, Békéscsabán az Open Road Tour 2024 sajtótájékoztatóján ismertette Közép-Európa legnagyobb motoros túrájának idei állomásait és részletes programját.

Az Open Road Tour május 23-26. között Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon halad végig Jászberény, Gyomaendrőd, Orosháza-Gyopárosfürdő, Gyula érintésével

A résztvevő több száz motoros összesen 831 km tesz meg idén, hogy ezúttal Békés vármegye kulturális és turisztikai értékeit felfedezze. A motorosok a túra négy napja alatt 8 várost érintenek.

motoros túra Békéscsaba
Fotó: Körös Hírcentrum

Hankó Ákos, az Open Road Tour főszervezője elmondta: az idei túra különlegesen kedves számára, hiszen ezúttal a több száz motoros azt a megyét járhatja be, ahonnan ő is származik. Kiemelte, „az Open Road Tour nem csupán egy motorosoknak szervezett turisztikai program, de kulturális eseménysorozat is, amelyre az érintett települések lakóit is szeretettel várják. Az Open Road Tour a Budapest Open Road Days fesztivál felvezető eseménye is egyben, a 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakparton megszervezett fesztiválra invitáljuk a Békés megyei motoros és nem motoros közönséget is! Olyan fellépőkkel készülünk mint az amerikai Ugly Kid Joe, a Tankcsapda, az AK26 és Tátrai Tibor szupergrupja, a godfater.”

Az Open Road Tour május 23-án Győr-Budapest között halad, majd a résztvevők Budapesten az Open Road Bázison a Tour indító bulin zárják a napot koncertekkel, étellel, itallal.

Május 24-én Budapestről Jászberény és Gyomaendrőd megállókkal Békéscsabára érkeznek a motorosok

Jászberény városa ebéddel és akusztik koncerttel fogadja a résztvevőket. Majd a jászsági motorosok csatlakozása után folytatják útjukat Gyomaendrődre, amely az első Békés megyei csatlakozási pont azoknak, akik a megyéből kapcsolódnak be a túrába és a Körös-Motoros Karitatív Egyesület tagjainak is. Gyomaendrődről már a Békés vármegyei motorosokkal együtt érkezik a menet Békéscsabára rendőri felvezetéssel. Békéscsabán a CSAKK STÉG – Csabai Csípős Blues Klub koncertekkel és élő blues zenés bulival fogadja a csapatot, amely a Munkácsy Negyedbe és a Munkácsy Mihály Múzeumba is ellátogat.

Május 25-én, szombaton Békéscsaba – Ororsháza-Gyopárosfürdő – Gyula – Békéscsaba az útiterv

Gyopárosfürdőn a városi felvonulás után a gyopárosfürdői strand várja a motorosokat zenével és ebéddel, valamint fürdőzéssel. Gyulán az Open Road Tour motorosai rendőri felvezetéssel vonulnak be a várba, ami a gyulaiak számára is látványos programot ígér. Az Almásy-kastély és a Gyulai vár megtekintése után indul vissza a menet Békéscsabára, ahol a Szent István térre vonulnak be a motorosok. Seben Gabriella, a Körös-Motoros Karitatív Egyesület elnöke a békéscsabai programok szervezőjeként elmondta, hogy 17 órától a Szent István téren Tobenzo koncertre, majd 19 órától a Santa Muerte zenekar koncertjére várnak mindenkit. Hankó Ákos, a túra főszervezője elmondta, mindenkit szeretettel várnak az este fő fellépőjeként érkező Ganxsta Zolee és a Kartel ingyenes koncertjére, amely május 25-én 20:30-kor kezdődik Békéscsabán a Szent István téren.

A rendezvény fővédnöke Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az Open Road Tour a biztonságos motorozásra is fel kívánja hívni a figyelmet. „Az a cél, hogy az utakon járműtípustól függetlenül egymást segítve közlekedjen mindenki. Az élménymotorozás népszerűsítésének egyik fontos célja, hogy a biztonságos motorozásra is felhívjuk a figyelmet, hogy az utakon egyetlen súlyos vagy halálos baleset se történjen.” Kiemelte: „akár motort, akár bármilyen más járművet vezetünk, úgy közlekedjünk, mint ha a számunkra legfontosabbak lennének körülöttünk az úton.”

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte, a megyeszékhely örömmel házigazdája az eseménynek. Az önkormányzat komoly előkészítő munkával segíti a rendezvény sikerét.

Open Road Tour, motoros túra Békéscsaba
Fotó: Körös Hírcentrum
Open Road Tour, motoros túra Békéscsaba
Fotó: Körös Hírcentrum

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!