Orosz rakétatámadás érte Csernyihiv városát, többen meghaltak – Körös Hírcentrum

orosz-raketatamadas-erte-csernyihiv-varosat,-tobben-meghaltak-–-koros-hircentrum

Orosz rakétatámadás érte szerda reggel az észak-ukrajnai Csernyihiv városát, legkevesebb nyolcan meghaltak, 18-an megsebesültek – közölte a Telegramon Olekszandr Lomako polgármester, hozzátéve, hogy az orosz fél “szándékosan célzott polgári infrastruktúrára”.

hirdetés

“Oroszország sajnos folytatja terrortámadásait a polgári személyek és a civil infrastruktúra ellen, ahogy ezt a mai, csernyihivi támadás is bizonyítja” – szögezte le. Csernyihiv Kijevtől 150 kilométerre északkeletre, a fehérorosz határtól 60 kilométernyire fekvő nagyváros, megyei székhely, melynek az ukrajnai háború előtt csaknem 300 ezer lakosa volt.

Vjacseszlav Csausz, Csernyihiv megye kormányzója ugyancsak a Telegramon közzétett videóüzenetében – melyben a légvédelmi szirénák is hallhatók – azt mondta, hogy az orosz erők három rakétát lőttek ki Csernyihivre, melyek a belvárosban csapódtak be, és az áldozatok civilek. A mentési munkálatok jelenleg is tartanak.

Az utóbbi hetekben az orosz erők fokozták az ukrán városok elleni, elsősorban a létfontosságú infrastruktúrát célzó drón- és rakétatámadásokat. Volodimir Zelenszkij elnök a támadásra reagálva leszögezte: az ukrán légvédelem a nyugati katonai segítség apadása miatt nem tudta megakadályozni a szerda reggeli légicsapásokat. “Ez nem történhetett volna meg, ha Ukrajna elég légvédelmi rendszert kapott volna, és ha a világ eléggé eltökélt lenne az orosz terrorizmus felszámolására” – fogalmazott az államfő a közösségi médiában közzétett üzenetében.

MTI

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!