Verekedés tört ki a szarvasi amatőr focin, súlyos sérülés lett a vége – Körös Hírcentrum

verekedes-tort-ki-a-szarvasi-amator-focin,-sulyos-serules-lett-a-vege-–-koros-hircentrum

mlsz Illusztráció: Pixabay.com

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 43 éves büntetlen előéletű szarvasi férfival szemben, aki egy amatőr labdarúgó tornán játékosként emelt kezet egyik játékostársára.

hirdetés

2023. február 04-05-én a szarvasi sportcsarnokban kispályás amatőr labdarúgó mérkőzéseket rendeztek több futballcsapat részvételével. 2023. február 04-én, az esti órákban az egyik csoportmérkőzésen a terhelt éppen a labdát vezette, amikor az ellenfél csapatában játszó sértett taktikai okokból szabálytalankodott vele szemben. A sértett visszahúzta a terheltet a mezénél fogva, ezért az indulatosan a sértett feje irányába könyökölt, de nem találta el. Ezt követően, a terhelt a másik játékos irányába ütött, amely szintén nem találta el a sértettet, azonban az számon kérte a terhelten a sportszerűtlen viselkedését. Az ellene elkövetett szabálytalanság miatt felindult terhelt ekkor szembe fordult a sértettel, és arcon ütötte.

Csapattársaik azonnal közéjük álltak, hogy megelőzzék a további erőszakos cselekményeket, azonban néhány másodperc múlva a terhelt a közöttük lévő személyek válla felett átnyúlva ismét megütötte a sértett arcát.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, orrcsont-törést és a felső állkapocscsont fogmedri nyúlványának törését szenvedte el; fogorvosi kezelésével összefüggésben 160.000.-Ft költsége keletkezett.

A sértett polgári jogi igényt jelentett be a fogorvosi költségek vonatkozásában, a járási ügyészség pedig arra tett indítványt, hogy a bíróság a sértett polgári jogi igényét érdemben bírálja el és annak adjon helyt, azaz kötelezze a terheltet a fogorvosi költségek megtérítésére – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!