Őrizetbe kerültek azok a férfiak, akik lányokat futtattak külföldön – Körös Hírcentrum

orizetbe-kerultek-azok-a-ferfiak,-akik-lanyokat-futtattak-kulfoldon-–-koros-hircentrum

bilincs, letartóztatás, kék Illusztráció: Pixabay.com

Több tízmillió forintot kereshetett három férfi és egy nő azzal, hogy külföldön lányokat futtattak. A Békés vármegyei rendőrök elfogták és őrizetbe vették őket.

hirdetés

Kerítés és kitartottság bűntettek elkövetésével gyanúsítható embereket vett őrizetbe a rendőrség. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a Körös Közterületi Támogató Alosztály rendőrei egy sarkadi férfit 2024. április 10-én fogtak el Gyulán. Szintén sarkadi társait, két férfit és egy nőt pedig másnap reggel állították elő Sarkadról.

hirdetés

A férfiak a gyanú szerint az elmúlt években olyan lányokat küldtek külföldre pénzt keresni, akikkel itthon kerültek kapcsolatba. Érzelmi alapon vették rá őket arra, hogy árulják a testüket, azzal hitegették őket, hogy az itthoni közös életükre, jövőjükre gyűjtik a pénzt. Az utazásukat megszervezték, szállást is intéztek nekik.

A lányok az utcán, illetve parkolókban szerezték a kuncsaftokat, majd hotelszobákban vagy pár órára bérelt helyiségekben szolgálták ki őket. A bevételükkel el kellett számolniuk. Hazaküldték a férfiaknak, vagy oda kellett adniuk a három férfival együtt most elfogott nőnek, aki rendszerint ott volt velük külföldön. A prostitúcióval szerzett pénzt az itthoniak felélték, elköltötték.

A nyomozók két személykocsit, mobiltelefonokat és a pénzmozgásokat igazoló papírokat foglaltak le tőlük. A büntetőeljárásban a rendőrök vizsgálják, hogy hány lányt vehettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtson azért, hogy abból anyagi hasznuk legyen.

Police.hu

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!