Lili könnyedén kiszagolta az elrejtett cigarettát – Körös Hírcentrum

lili-konnyeden-kiszagolta-az-elrejtett-cigarettat-–-koros-hircentrum

autóba rejtett cigi Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Nassolnivalók csábító aromája sem tudta megtéveszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőkutyájának tévedhetetlen szimatát. Lili könnyedén kiszagolta a csemegék közé rejtett több mint négyezer doboz cigarettát egy belga autóban.

hirdetés

A pénzügyőrök a nagylaki határátkelőnél állítottak meg egy furgont, ami különböző élelmiszereket szállított. A plafonig pakolt rakteret Lili – a NAV Bevetési Igazgatóság cigarettakereső kutyája – alaposan körbeszaglászta, mit sem törődve a csemegékkel.

hirdetés

A raktér hátsó falánál sorakozó legális áruk mögé összesen 4 530 doboz bolgár zárjegyes cigarettát rejtett a feketéző. Az egyenruhások a teljes árukészletet megvizsgálták, kiderült, hogy a sofőr a csempészcigaretta mellett körülbelül 90 liter alkoholterméket is megpróbált eljuttatni Belgiumba.

A 25 éves férfi feszengő mosollyal csak annyit mondott a járőröknek, hogy ez a próbálkozás most nem sikerült. A járőrök a több mint tíz millió forint értékű dohányárut és alkoholt lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A fiatal elkövető több millió forint bírságra is számíthat.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!