Közel kétezer alkotás érkezett a gyermekrajzpályázatára – Körös Hírcentrum

kozel-ketezer-alkotas-erkezett-a-gyermekrajzpalyazatara-–-koros-hircentrum

Közel kétezer alkotás érkezett a Békés Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság „Így közlekedtek Ti” című gyermekrajzpályázatára. Az alkotások közül szakértő zsűri választotta ki a legjobban sikerült képeket.

hirdetés

A Békés Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdette a már hagyományos rajzpályázatát. Óvodások és általános iskolások küldhettek be olyan alkotásokat, amelyeken a közlekedési szabályok betartásának fontosságát szemléltetik. A felhívásra 117 óvodából és általános iskolából 1822 rajz érkezett. Sok képen látható biztonsági öv, bukósisak, lámpa, illetve több rajz is bemutatja, milyen felszerelések kellenek a szabályos és biztonságos kerékpározáshoz.

hirdetés

A gyerekek különböző rajzeszközöket, technikákat alkalmaztak, és egészen egyedi ötleteket is papírra vetettek. Így a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, amikor ki kellett választani a legjobban sikerült rajzokat. Flóra Virág grafikusművész, Imre György fotós, rajztanár és Csépai Ingrid r. alezredes más és más szempontok szerint értékelték a munkákat. Az óvodások, valamint az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjainak munkáit külön értékelték, mindhárom korcsoportból 15-15 rajzot választottak ki.

A 15-ből minden kategóriában három alkotás készítőjét díjazza a zsűri, és emellett a bizottság két közöségdíjat is felajánl. Az, hogy kik lesznek a közönségdíjasok, szavazással dől el. A 45 rajz 2024. április 25-én felkerül a Békés vármegyei rendőrség Facebook oldalára, és május 1-éig dicsérő, gratuláló hozzászólásokkal lehet voksolni. Az eredményt a bizottság 2024. május 11-én, a közlekedési kultúra napján hirdeti ki.

gyerek rajzpályázat
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!