Újabb orosz támadás érte Ukrajnát, többen meghaltak – Körös Hírcentrum

ujabb-orosz-tamadas-erte-ukrajnat,-tobben-meghaltak-–-koros-hircentrum

Oroszország hétfőre virradóra újabb csapásokat mért számos ukrajnai célpontra drónok és rakéták bevetésével, melyek egy részét az ukrán légvédelemnek sikerült megsemmisítenie – közölte az ukrán légvédelem.

A dél-ukrajnai zaporizzsjai terület elleni tüzérségi támadásban hárman meghaltak, és további hárman megsebesültek – jelentették a helyi hatóságok.

hirdetés

Az ukrán légierő közleménye szerint az orosz erők kéttucatnyi drónt lőttek ki Ukrajnára: ezek infrastrukturális objektumokba csapódtak, logisztikai létesítményeket rongáltak meg, és áramkimaradásokat okoztak.

Az ukrán légvédelem a 24 iráni gyártmányú Sahíd drónból 17-et semmisített meg az odesszai, mikolajivi, kirovohradi, hmelnickiji és zsitomiri területek felett – közölte a légierő, hozzátéve, hogy a Dnyipropetrovszki régió felett egy Kh-59 típusú irányított rakétát is eltaláltak.

Oleh Kiper, az odesszai terület kormányzója azt közölte, hogy a régió légterében négy drónt semmisítettek meg. A támadás egy logisztikai és egy szállítási létesítményt, valamint egy benzinkutat rongált meg.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!