Csalók áldozatává vált az a mezőberényi nő, aki online piactéren akart játékkonzolt venni – Körös Hírcentrum

csalok-aldozatava-valt-az-a-mezoberenyi-no,-aki-online-piacteren-akart-jatekkonzolt-venni-–-koros-hircentrum

Interneten akart vásárolni, de csalás áldozata lett egy Békés vármegyei nő április 1-jén. Rögtön tudta, hogy becsapták, mert miután pénzt utalt, gúnyos üzenetet kapott.

Online piactéren akart játékkonzolt venni egy mezőberényi nő. Az előnyösnek tűnő ajánlatra 2024. április 1-jén talált rá. A hirdető 65 ezer forintot kért a gépért, megegyeztek abban, hogy 35 ezret előre elutal, a második részletet pedig akkor, amikor megkapta és kipróbálta a konzolt. Idáig azonban nem jutottak el. Miután elment az előleg, és a nő rákérdezett, hogy látja-e a számláján az utalást, a hirdető egy gúnyos üzenetet küldött neki azzal a szöveggel, hogy „Bolondok napja! Boldog húsvétot!”, majd elérhetetlenné vált.

hirdetés

A rendőrség felhívja arra a figyelmet, hogy aki interneten szeretne vásárolni, legyen nagyon körültekintő! Online piactereken talált hirdetéseknél nézzék meg alaposan a hirdető adatlapját. Árulkodó lehet, ha nincsenek ismerősei, ha nem régen hozták létre a profilt. Érdemes a nevekre rákeresni, előfordul, hogy korábbi károsultak már megosztották az eladóval kapcsolatos tapasztalataikat. Az üzenetváltások során is számos árulkodó jel lehet, amelyek miatt inkább el kell állni a vásárlástól, nem szabad előre pénzt átutalni.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!