Műszaki cikkeket, szerszámgépeket loptak egy békési házból – Körös Hírcentrum

muszaki-cikkeket,-szerszamgepeket-loptak-egy-bekesi-hazbol-–-koros-hircentrum

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Egy üresen álló családi házba tört be négy férfi Békésen. Műszaki cikkeket, szerszámgépeket és különböző lakberendezési tárgyakat vittek el. A lopott dolgoknak nem sokáig örülhettek, a békési rendőrök már másnap elfogták őket.

Szombat esti bulira gyűlt össze négy férfi 2024. március 30-án egyikük békési otthonában. Iszogatás közben jött az ötlet, hogy betörnek egy közeli családi házba, és ellopnak néhány dolgot, amit pénzzé tudnak tenni. Átmásztak a kapun, felfeszítették az ajtót, és több háztartási gépet, szerszámot és lakberendezési tárgyat vittek el. Tudták, hogy az ingatlant már régóta nem lakják, ezért remélték, hogy a betörést nem fedezik fel egyhamar. Nem így lett!

hirdetés

A tulajdonos ugyanis megkérte a szomszédját és az egyik rokonát is, hogy rendszeresen ellenőrizzék a házat és ürítsék ki a postaládát is. A betörés másnapján a szomszéd észrevette, hogy nyitva van az egyik ajtó, ezért értesítette a tulajdonos rokonát, hogy nézzen körül a portán. A férfi látta, hogy betörtek hozzá, ezért értesítette a rendőröket. A Békési Rendőrkapitányság nyomozói már másnap azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit, aki beismerő vallomást tett, és megnevezte a társait is. A rendőrök lopás bűntettének gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük, a zsákmányolt dolgokat pedig visszaadták a tulajdonos hozzátartozójának.

Ez az eset is jól mutatja, hogy milyen fontos az elővigyázatosság. Ha hosszabb időre elutazunk, vagy üresen hagyjuk a házunkat, kérjünk meg valakit, hogy rendszeresen nézze meg az ingatlant, ellenőrizze, hogy nem-e jártak ott illetéktelenek. Ha a betörésről időben érkezik bejelentés a rendőrségre, nagyobb eséllyel derül fény ez elkövető kilétére.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!