A német kormány új katonai segélycsomagot ad át Ukrajnának – Körös Hírcentrum

a-nemet-kormany-uj-katonai-segelycsomagot-ad-at-ukrajnanak-–-koros-hircentrum

Berlin újabb katonai segélycsomagot ad át Ukrajnának. Tüzérségi és harckocsilőszerek, drónok, gránátvetők és aknamentesítő járművek lesznek benne – jelentette be csütörtökön a honlapján a német szövetségi kormány.

A közlés szerint Ukrajna 18 ezer darab 155 milliméteres lőszert kap Leopard 2A6 harckocsikhoz a Bundeswehr és a német gyárak készletéből, valamint 14 darab Vector és 30 darab RQ-35 Heidrun típusú felderítő drónt.

hirdetés

Ezenkívül a csomag tartalmaz öt Warthog lánctalpas javító- és mentőjárművet, kilenc Warthog lánctalpas parancsnoki terepjárót, hat WISENT aknamentesítő járművet és egyéb katonai műszaki járműveket, egy SATCOM megfigyelőrendszert, 330 infravörös kamerát, 2056 darab Matador és 70 darab GMG gránátvetőt.

A német kormány egyúttal átdolgozta azon katonai szállítmányok listáját, amelyeket később akar elküldeni Ukrajnának. Ebben a felsorolásban Patriot légvédelmi rendszerekhez való rakéták, 20 darab Marder páncélozott harcjármű és egyéb lőszerek és felszerelések szerepelnek.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!