Több száz hamis hangszórót és fejhallgatót találtak a pénzügyőrök egy kamionban – Körös Hírcentrum

tobb-szaz-hamis-hangszorot-es-fejhallgatot-talaltak-a-penzugyorok-egy-kamionban-–-koros-hircentrum

hamis hangszórót és fejhallgatót találtak egy bolgár kamionban Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Több száz hamis hangszórót és fejhallgatót találtak egy bolgár kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Gyulánál.

A pénzügyőrök Békés vármegye egyik útjáról terelték le a teherautót, ami különféle gyűjtőárut szállított Olaszországba. A raktér átvizsgálásakor figyeltek fel a különböző márkájú (AirPods Max, JBL), formatervezési mintaoltalom alatt álló fejhallgatókra és hangszórókra az egyenruhások. A silány minőségű utánzatokat a jogtulajdonosok képviselői is megnézték, majd megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül kerültek forgalomba.

hirdetés

A pénzügyőrök összesen 900 fejhallgatót és 598 hangszórót foglaltak le. Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást. Az elkövetők a termékekkel több mint 150 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosnak.

hamis hangszórót és fejhallgatót találtak egy bolgár
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!