Zelenszkij a légvédelem erősítését nevezte a legfőbb feladatnak – Körös Hírcentrum

zelenszkij-a-legvedelem-erositeset-nevezte-a-legfobb-feladatnak-–-koros-hircentrum

Ukrán háború

Ismét az ukrán légvédelem erősítését nevezte a legfontosabb feladatnak az orosz drónok, rakéták és siklóbombák ellen vasárnap esti videobeszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Az orosz hadsereg múlt hétfő óta csaknem 190 különböző típusú rakétát, mintegy 140 önmegsemmisítő (kamikaze) drónt, valamint 700 irányított légibombát vetett be különböző célpontok ellen – mondta az ukrán elnök.

hirdetés

A legújabb orosz légitámadások nyomán a kelet-ukrajnai Harkiv városában és környékén megszűnt az áramszolgáltatás és a távfűtés. A területen csaknem 200 ezer ember maradt áram nélkül – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy áramkimaradásokat jelentettek a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosból is.

Zelenszkij az emberi élet ellenségének minősítette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, akinek nincs joga győzni a háborúban. „Meg kell őt fosztani attól a lehetőségtől, hogy mások életét tönkretegye, csak ezáltal lehet Ukrajna és az egész világ biztonságát szavatolni” – vélekedett az ukrán elnök.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!