Rakétacsapás érte Kijevet – Körös Hírcentrum

raketacsapas-erte-kijevet-–-koros-hircentrum

Orosz drónok mértek csapást az ukrán villamosenergia-hálózatra az ország déli részén fekvő Odessza és Mikolajiv régiókban hétfőn a kora reggeli órákban – jelentette az ukrán hadsereg.

Odessza és környékének egyes részein áramkimaradások keletkeztek. A városi hatóságok közölték, hogy kénytelenek voltak leállítani a villamos- és trolibuszjáratokat. Sérültekről nem érkezett jelentés. Mikolajiv régióban egy alállomás kigyulladt, miután találat érte – jelentette az állami tulajdonú Ukrenerho áramszolgáltató vállalat.

hirdetés

A katonai hatóságok arról számoltak be, hogy a régióban egy drónról származó törmelék kétszintes lakóépületbe csapódott, amely kigyulladt és 11 ember megsérült, közülük ketten súlyosan.

Az orosz erők az elmúlt napokban egyre gyakrabban vették célba az ukrán energetikai infrastruktúrát

Az északkeleti Harkivot súlyos csapások érték. Volodimir Kudrickij, az Ukrenergo igazgatótanácsának elnöke a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a hálózat helyreállítása körülbelül egy hetet vesz igénybe.

Rakétatörmelék hullott Kijev egyik központi kerületére, egy lakóház megrongálódott – közölték a városi hatóságok, miután robbanások sorozata hallatszott az ukrán fővárosban. A Reuters brit hírügynökség riportere füstoszlopot látott felszállni a város keleti részében.

Az ukrán légierő pillanatokkal a robbanások előtt Telegram-üzenetében arra figyelmeztetett, hogy egy rakéta halad a város irányába. „Robbanások a fővárosban. Sürgősen az óvóhelyre!” – írta Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko a Telegramon.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!