Éveken át terrorizálta, többször megverte feleségét egy füzesgyarmati férfi – Körös Hírcentrum

eveken-at-terrorizalta,-tobbszor-megverte-feleseget-egy-fuzesgyarmati-ferfi-–-koros-hircentrum

Súlyosan bántalmazta édesanyját, ököl, verés, verekedés, kék, Verekedésbe, Mezőhegyes, verte feleségét egy füzesgyarmati férfi Illusztráció: Pixabay.com

Testi sértéssel és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 49 éves füzesgyarmati férfival szemben, aki éveken át terrorizálta a feleségét.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékotatása szerint, a férfi és a nő 2009-től 2023-ig alkottak egy párt, Füzesgyarmaton éltek és 2021 áprilisában közös gyermekük is született. Ennek ellenére az utóbbi években gyakoriak voltak a hangos veszekedések a házastársak között. A férfi sokszor illette a nőt lekicsinylő kijelentésekkel, durva szavakkal megalázta a női becsületében, meggyanúsította azzal, hogy gyermekük nem tőle származik, illetőleg kifogásolta, hogy a felesége kevesebb pénzt keres, mint ő. A viták során többször összetörte a sértett használati tárgyait, telefonját, kidobálta a lakásból a dolgait.

hirdetés

A hétköznapok durva hangvételű veszekedései közben többször előfordult, hogy a férfi megrángatta, meglökdöste a feleségét, előfordult, hogy pofon is ütötte, természetessé vált, hogy ingerlékenységét, haragját ily módon vezette le.

2023. október 06-án, a kora reggeli órákban, ébredést követően a sértett megkérdezte a férjétől, hogy miért nem tudott időt szánni az előző nap folyamán a családjára, mivel a kisfiuk lázas beteg volt. A férfi megharagudott a számonkérés miatt, kisebb dísztárgyakat összetört a lakásban, majd pofon vágta a házastársát.

A sértett a síró gyermekükkel bement a hálószobába, próbálta nyugtatni a kicsit, de a férfi utánuk ment, s testszerte ököllel ütni kezdte a nőt. Egyik ütése az arcán, a szeme alatt találta el, amelynek következtében az arca bedagadt, szeme körül véraláfutás alakult ki. A történtek után a felek a különválás mellett döntöttek és a nő 2023. december elején a szüleihez költözött a gyermekkel.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.


Pártfogó felügyeletet a bíróság akkor rendel el, ha megítélése szerint a próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt ugyanis köteles a jogszabályban és a határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeres kapcsolatot tartani, és a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni. A bíróság a pártfogó részére külön magatartási szabályként előírhatja például, hogy meghatározott személytől vagy annak lakóhelyétől tartsa távol magát, ne látogasson nyilvános rendezvényeket vagy éppen jelentkezzen közfoglalkoztatásra.


Ez is érdekelheti:

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!