Varsó magyarázatot kér Moszkvától a cirkálórakéta által elkövetett légtérsértés kapcsán – Körös Hírcentrum

varso-magyarazatot-ker-moszkvatol-a-cirkaloraketa-altal-elkovetett-legtersertes-kapcsan-–-koros-hircentrum

Varsó magyarázatot fog kérni Moszkvától az orosz cirkálórakéta által vasárnapra virradóan elkövetett légtérsértésre – jelentette be Pawel Wronski, a lengyel külügyminisztérium szóvivője.

A szóvivő arra reagált vasárnap reggel a külügyi tárca X közösségi felületén, hogy a nyugat-ukrajnai Lviv régiót is ért orosz rakéta- és dróntámadás közben az egyik cirkálórakéta átmenetileg behatolt a lengyel légtérbe. “Lengyelország a területét érintő újabb légtérsértés tisztázását fogja követelni az Oroszországi Föderációtól” – áll Wronski bejegyzésében.

hirdetés

A szóvivő hozzátette: Varsó egyúttal “az ukrán lakosság és Ukrajna területe ellen irányuló légi terrortámadások beszüntetésére”, a háború befejezésére szólítja fel az orosz vezetést, valamint arra, hogy “a saját belügyi problémáival foglakozzon”. “Elítéljük a terrorizumus, valamint az erőszakos határrevízióra tett próbálkozások minden formáját” – írta Wronski.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter vasárnap délelőtti sajtóértekezletén megerősítette: a vasárnap hajnali 4 óra után történt incidens miatt készültségbe helyezték a lengyel ügyeletes légierőt. A rakéta 39 másodpercig tartózkodott a lengyel légtérben, amelybe mintegy 1-2 kilométer mélységben hatolt be – közölte Kosiniak-Kamysz.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!