Készültségbe helyezték a lengyel légierőt, miután egy orosz rakéta megsértette a légteret – Körös Hírcentrum

keszultsegbe-helyeztek-a-lengyel-legierot,-miutan-egy-orosz-raketa-megsertette-a-legteret-–-koros-hircentrum

Orosz rakéta- és dróntámadás érte az ukrán fővárost és a nyugat-ukrajnai Lviv régiót vasárnap – közölték ukrán tisztviselők.

Készültségbe helyezték a lengyel ügyeletes légierőt, mivel az egyik orosz rakéta megsértette Lengyelország légterét.
Az ukrán légierő szerint Oroszország 57 drónt és rakétát lőtt ki Kijevre és Lviv környékére vasárnap, nagy részüket sikerült semlegesíteni.

hirdetés

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere arról számolt be a Telegram üzenetküldő alkalmazásban, hogy több robbanás is történt az ukrán fővárosban, miközben a légvédelmi rendszerek a támadás elhárításán dolgoztak.

Az ukrán légvédelmi erők körülbelül egy tucat Oroszországból indított rakétát lőttek le Kijev fölött és a főváros közelében, áldozatokról és nagyobb károkról egyelőre nincs információ – számolt be Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője.

Az orosz erők rakétatámadást indítottak a nyugat-ukrajnai Lviv környéke ellen is. Andrij Szadovij, a város polgármestere azt közölte, hogy 20 rakéta és 7 drón támadta a kritikus infrastruktúrát.

A Lviv környékére kilőtt egyik orosz rakéta megsértette Lengyelország légterét, ezért készültségbe helyezték az ügyeletes erőket és felszálltak a lengyel és szövetséges repülőgépek, hogy biztosítsák az ország légterét.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!