Hajnali fagyokkal indul húsvét hete – Körös Hírcentrum

hajnali-fagyokkal-indul-husvet-hete-–-koros-hircentrum

Hétfő és kedd hajnalban többfelé lehet gyenge fagy, de északkeleten a völgyekben -3, -4 fok sem kizárt – írja az Időkép.

A hét első felében többfelé kellett védekezni a hajnali fagyok ellen, de sajnos így is sok helyen tizedelte meg a termést a hideg a virágzó gyümölcsösökben.

hirdetés

A most átvonult hidegfront mögött hétfő és kedd hajnalban sajnos ismét előfordulhatnak hajnalonként fagyok, igaz sem erősségükben, sem területi kiterjedésükben nem lesznek például a szerda reggelihez foghatók, amikor néhol -6, -7 fokig csökkent a hőmérséklet.

Szelídebb formában érkeznek a mostani fagyok

Hajnali fagyok hétfőn főként északkeleten, kedden kicsivel nagyobb területen, ekkor is elsősorban az ország északkeleti felén lehetnek, de a fagyra érzékeny helyeken máshol is fagypont alá csökkenhet kicsivel a hőmérséklet. Ahol fagyni fog, általában nem lesz hidegebb -1, -2 foknál, de északkeleten a szélcvédett völgyekben -3, -4 fokig is lehűlhet a levegő, ismét szükség lehet fagyvédelmi intézkedésekre a virágző gyümölcsösök megóvása érdekében.

Szerda reggel északkeleten néhol még előfordulhat gyenge fagy, ezt követően azonban megszűnik a fagyveszély, húsvétra szinte kora nyárias meleg jön.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!