Több ezer hamis farmernadrág került elő egy kamionból a gyulai határátkelőhely közelében – Körös Hírcentrum

tobb-ezer-hamis-farmernadrag-kerult-elo-egy-kamionbol-a-gyulai-hataratkelohely-kozeleben-–-koros-hircentrum

Több ezer hamis farmernadrág Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Athénból indult útnak az a cseh kamion, amiben több ezer hamis farmernadrágot találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Békés vármegyében.

Egy cseh kamion rakománya akadt fenn a „rostán”, amikor a pénzügyőrök pirkadatkor rutinszerű ellenőrzéseket tartottak a gyulai határátkelőhely közelében. Az egyenruhásoknak feltűntek a piros ragasztószalaggal jelölt dobozok, ezért a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek.

hirdetés

A jelölt dobozok mindegyikében különböző méretű farmernadrágok voltak, amelyek varrása, hímzése és díszítése a megtévesztésig hasonlított a Levi’s márkajelzésű ruhaneműkre. Az árut a márka jogosulti képviselői is szemügyre vették, és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A járőrök a 11 304 darab, mintegy 205 millió forint vagyoni hátrányt okozó árukészletet lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek, lábbelik esetében előfordulhat, hogy olyan vegyi anyagok érintkeznek az emberi szervezettel, amelyek akár az egészségre is ártalmasak lehetnek.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!