Szerbiában és Romániában is kiválóan szerepelt Karsai Gábor hosszútávfutó – Körös Hírcentrum

szerbiaban-es-romaniaban-is-kivaloan-szerepelt-karsai-gabor-hosszutavfuto-–-koros-hircentrum

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club hosszútávfutója Karsai Gábor a hétvégén két felkészítő versenyen is indult. Szerbiában és Romániában is kiválóan szerepelt.

Március 16-án a Belgrad White Cross versenyen vett részt Karsai Gábor. A hagyományos belgrádi mezei futóversenyt már közel 100 éve rendezik meg, mindig népes mezőnnyel.

hirdetés

„A táv 8,3 km volt, amelyet 3:09 min/km-es sebességgel teljesítettem. A 3 kenyai futó és a szerb klasszis Bibic után értem célba az 5. helyen. Ezen a pályán lesz 2 hét múlva a mezei világbajnokság, így nekem ez egy tesztverseny volt. Nem kellett kifutnom magam, hiszen másnap is versenyeztem és a mögöttem futókkal szemben is végig tudtam tartani a kellő távolságot.”

Gábor másnap a temesvári utcai futóversenyen is indult, ahol közel 1200 fő versengett. „10,8 km-t futottam és egy kenyai és egy román futó után értem be a célba a 3. helyen. A kenyai futó 3 km után ellépett tőlünk így a román sráccal ketten maradtunk és akárhogy próbáltam leszakítani, nem tudtam, így sajnos a hajrában alulmaradtam vele szemben.”

„A pálya sokkal technikásabb volt, mint azt a pályarajzból gondoltuk. Szerettem volna minimum 3:00 belüli átlaggal futni, ez sajnos nem sikerült, bár nem sokkal maradtam el a tervezettől (3:02 min/km), ám így is nagyon jó edzés volt. Köszönet a felkészítésért edzőmnek, Tóth Sándornak” – fogalmazott Karsai Gábor, hozzátéve, hogy ezek a versenyek nagyban segítik a felkészülését.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!