Még mindig akad felelőtlen járművezető – Körös Hírcentrum

meg-mindig-akad-felelotlen-jarmuvezeto-–-koros-hircentrum

békéscsabán, kék, rendőrségi, ellenőrzés Fotó: Police.hu (illusztráció)

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján a Magyar Rendőrség 2024. március 11. és 17. között az ország egész területén ellenőrizte a passzív biztonsági eszközök használatát.

Ennek során a rendőrök 15449 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 11753 alkalommal – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övet. A gyermekbiztonsági rendszert 265-en nem használták, 52 motorkerékpáros pedig bukósisak nélkül közlekedett.

hirdetés

Békés vármegyében a rendőrök 828 esetben tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 687 alkalommal – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övet. A gyermekbiztonsági rendszert 17-en nem használták, 6 segédmotor-kerékpáros pedig bukósisak nélkül közlekedett.

A passzív biztonsági eszközök használatával a balesetek során bekövetkező személyi sérülések jelentős része megelőzhető, illetve a sérülés foka csökkenthető!

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!