Donyecki település elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium – Körös Hírcentrum

donyecki-telepules-elfoglalasat-jelentette-be-az-orosz-vedelmi-miniszterium-–-koros-hircentrum

Bevette az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Orlivka települést, miközben Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint Herszon megyében is kedvezőbb állásokat foglalt el – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

A hadijelentés szerint az orosz erők visszavertek nyolc ukrán ellenrohamot – közülük hatot Avgyijivkánál – , valamint megakadályoztak egy áttörési kísérletet a határon, az oroszországi belgorodi régióban található Kozinka falunál. Belgorod megyében kedden bejelentették, hogy az ukrán tüzérségi támadások miatt kilencezer gyereket biztonságosabb régiókba költöztetnek át.

hirdetés

Az orosz hadijelentés szerint az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén az elmúlt nap csaknem hatszáz katonát veszített. Közülük a legtöbben, több mint 215-en a Donyeck körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan – áll a közleményben.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett egy cseh RM-70-es Vampire sorozatvetőt, négy harckocsit, hét gyalogsági harcjárművet, két páncélozott harcjárművet, egy amerikai M109-es Paladin és egy lengyel Krab önjáró, valamint három amerikai M777-es vontatott tarackot, Vampire, Grad, Vilha és HIMARS sorozatvetők 38 rakétáját és 143 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!