Lopásra vette rá kislányát egy körösladányi nő – Körös Hírcentrum

lopasra-vette-ra-kislanyat-egy-korosladanyi-no-–-koros-hircentrum

pénz, forint, gyulán elhagyott pénz Illusztráció: Pixabay.com

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 47 éves körösladányi nővel szemben, aki gyermekét bűncselekmény elkövetésére vette rá. A járási ügyészség indítványa szerint a gyermek által okozott kárt is meg kell majd a terheltnek fizetnie – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

A nő korábbi élettársi kapcsolatából egy kiskorú gyermek született, akit az édesapja nevel körösladányi otthonukban. A nő nehéz körülmények között él a jelenlegi párjával, ezért 2023. augusztus első felében megkérte az akkor 13 éves kislányt arra, hogy szerezzen, lopjon pénzt az édesapjától, mert neki bizonyára van félretett pénze.

hirdetés

A kislány eleget tett édesanyja kérésének, és egy hónapon keresztül több részletben összesen mintegy 360.000.-Ft-ot vett el jogtalan eltulajdonítás szándékával édesapja pénzéből annak tudta nélkül. A kislány a pénzt 2-3 naponta vette ki abból szekrényből, ahol az édesapja a megtakarítását tartotta; az e célra szolgáló pénztárcából alkalmanként 10.000.- vagy 20.000.-Ft-ot vett ki, majd azt átadta az édesanyjának, a terheltnek. Ily módon a terhelt bűncselekmény elkövetésére bírta rá tizennégy év alatti gyermekét.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!