Tovább nőtt az Odesszát ért támadás áldozatainak száma – Körös Hírcentrum

tovabb-nott-az-odesszat-ert-tamadas-aldozatainak-szama-–-koros-hircentrum

A legfrissebb adatok szerint 21-en vesztették életüket a dél-ukrajnai Odessza városát ért orosz támadásokban, a megyében szombatra gyásznapot rendelt el a helyi kormányzói hivatal.

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat a Telegramon közölte, hogy a kórházban elhunyt egy 39 éves tűzoltó. A megyei kormányzói hivatal pedig azt írta közleményében, hogy negyven sérültet ápolnak kórházban, akik közül kilencnek az állapota súlyos. A Donyeck megyei kormányzói hivatal arról adott hírt a Telegramon, hogy a reggeli órákban az orosz erők nehéztüzérséggel lőtték Novoszelivka települést, aminek következtében egy helyi lakos életét vesztette, egy másikat pedig sérülésekkel szállítottak kórházba.

hirdetés

A Harkiv megyei kormányzói hivatal tájékoztatása szerint egy orosz csapásmérő drón Kozacsa Lopany faluban károkat okozott egy létfontosságú infrastrukturális létesítményben. Eközben a légierő azt jelentette, hogy a harkivi régió ellen az éjjel bevetett mindkét orosz Sahid drónt megsemmisítették.

Az északkeleti Szumi megye kormányzói hivatala arról számolt be szombaton, hogy az elmúlt napban az oroszok 69 támadást hajtottak végre a régió ellen rakétákkal, irányított légibombákkal, drónokkal és aknavetőkkel. Esetleges áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az oroszországi belgorodi és kurszki régiókban katonai műveletet végrehajtó, ukrán oldalon harcoló orosz önkétesekből álló Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) videofelvételt tett közzé a Telegramon, amelyen bemutattak több mint tíz orosz hadifoglyot. Közölték, hogy készek kicserélni őket, ha Vjacseszlav Gladkov, a Belgorodi terület kormányzója hajlandó találkozni a hadtest vezetésével. Egyúttal visszautasították az orosz védelmi minisztérium azon közlését, miszerint alakulatukat teljesen megsemmisítették volna.

Az ukrán vezérkar szombati helyzetjelentése szerint az utóbbi napban 78 összecsapás történt az orosz és az ukrán erők között, a legtöbb a Donyeck megyei Avgyijivka térségében. A vezérkar összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége csaknem elérte a 430 ezret. Az ukrán erők pénteken megsemmisítettek egyebek mellett 21 orosz harckocsit, 26 tüzérségi és két légvédelmi rendszert, valamint 14 drónt.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!