Többen életüket vesztették egy orosz dróntámadásban Dél-Ukrajnában – Körös Hírcentrum

tobben-eletuket-vesztettek-egy-orosz-drontamadasban-del-ukrajnaban-–-koros-hircentrum

Orosz dróntámadás érte péntekre virradóra az Ukrajna déli részén lévő Odessza régióját, valamint a délnyugati Vinnicja megyét, a legfrissebb adatok szerint legalább tizenhatan meghaltak – közölték a helyi ukrán hatóságok.

Oleh Kiper, Odessza megye állami közigazgatásának vezetője a Telegram internetes közösségi oldalon bejelentette, hogy a térséget ért első dróncsapásban 14-en meghaltak, főleg helyi civilek, egy újabb csapásban pedig a helyszínre érkező mentőalakulat egyik tagja és egy másik mentős vesztette életét, az alakulatok több tagja súlyosan megsebesült.

hirdetés

A mentőszolgálatok szerint tíz lakóházban, egy gázvezetékben és a mentéshez érkezett több járműben is jelentős károk keletkeztek. Szerhij Borzov, Vinnicja megye kormányzója a közösségi médiában azt közölte, hogy a megyében a drónok egy lakóépületbe csapódtak be, ketten meghaltak, hárman megsebesültek.

A Kijev megyei katonai adminisztráció közlése szerint péntekre virradóra az orosz fél Sahid típusú drónokkal támadta a megyét, de ezeket a légierő megsemmisítette.

Az ukrán légierő pénteki tájékoztatása szerint – melyet az Ukrinform ukrán hírügynökség ismertetett – az éjszaka folyamán az orosz erők rakétákat lőttek ki a kelet-ukrajnai Harkiv, Poltava, valamint Donyeck térségére is.

Előző nap az orosz erők Ukrajna északkeleti részét célzó dróntámadásai nyomán öt városban és településen megszakadt a rádiós és televíziós műsorok vételi lehetősége, Kijev szerint a szemben álló fél az információtól akarta elvágni az ott élőket.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!