Közel kétmillió forintot csaltak ki egy békéscsabai nőtől – Körös Hírcentrum

kozel-ketmillio-forintot-csaltak-ki-egy-bekescsabai-notol-–-koros-hircentrum

forint, pénz, csalás, biztosítási csalás Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Idegen telefonáló csapott be egy békéscsabai nőt. Azt mondta neki, hogy a bankszámláján veszélyben van pénze, ezért gyorsan utalja el egy „biztonságos rendőrségi felületre”, onnan majd visszaküldik neki. Ilyen felület, számla nincs!

Közel kétmillió forintot utalt el egy ismeretlen telefonáló kérésére egy békéscsabai nő. Aki felhívta, bankbiztonsági szakemberként mutatkozott be. Azt mondta a sértettnek, hogy a számlájáról valaki egy tranzakciót akar indítani, ezért gyorsan telepítsen a telefonjára egy távoli elérést segítő alkalmazást.

hirdetés

A nő ezt megtette, és megadta az idegennek a banki adatait, valamint a telefonjára érkező kódokat. Ezután a csaló elhitette vele, hogy ha egy „biztonságos rendőrségi felületre” elutalja a pénzét, akkor nem lesz gond, onnan 10 perc múlva visszaküldik neki. Azt is a lelkére kötötték, hogy fél óráig ne lépjen be a netbankjába, és ne beszéljen a történtekről senkinek, csak ha ez az idő letelik. A pénzt nem utalták vissza, ezért a nő feljelentést tett.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, a rendőreink dolgoznak az ügy felderítésén, és mindent megtesznek azért, hogy a kár vagy legalább annak egy része megtérüljön. Közben egyébként a csalók a nő üzenetküldő fiókja fölött is átvették az uralmat, és a nevében többeknek fotót, szöveget is küldtek.

Sokadszorra kérjük, hogy idegenek kérésére ne utaljanak pénzt, ne telepítsenek különböző alkalmazásokat a telefonjukra, számítógépükre, és ne fedjék fel a banki adataikat! Úgy tudnak legjobban vigyázni a pénzükre, ha megfogadják a tanácsainkat.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!