Súlyos balesetet okozott egy motoros Szarvason, vádat emeltek ellene – Körös Hírcentrum

sulyos-balesetet-okozott-egy-motoros-szarvason,-vadat-emeltek-ellene-–-koros-hircentrum

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy büntetlen előéletű 27 éves szarvasi férfi ellen, aki motorral, a megengedett legnagyobb sebességet jelentősen túllépve okozott súlyos követkeményekkel járó közlekedési balesetet. A nyomozás során felmerült, 355.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi 2022. július 28-án a délutáni órákban a tulajdonát képező motorkerékpárt vezetve közlekedett Szarvas lakott területén kívül, a 4401. számú úton Szarvas felől Szentes irányába kb. 172 km/h sebességgel. Az útszakaszra megengedett legnagyobb sebesség motorkerékpárok esetében: 90 km/h lett volna. Ezzel egyidejűleg az egyik tanya előtti – az úttestre merőleges – kapubejáróból egy idős férfi a tulajdonát képező segédmotoros kerékpárnak minősülő mopedautóval hátramenet végzésével legfeljebb 5 km/h sebességgel megkezdte a felhaladást a 4401. számú útra.

A terhelt a sértett úttestre történő felhaladását legalább 169-170 méter távolságból észlelte, az általa vezetett motorkerékpárral fékezni kezdett, azonban ennek ellenére 139-140 km/h sebességgel nekiütközött a mopedautónak. Amennyiben a motoros terhelt az útszakaszra engedélyezett 90 km/h sebességgel haladt volna, akkor a baleset elkerülhető lett volna és a motor az ütközési pont előtt még lassító fékezéssel is megállítható lett volna, mivel intenzív fékezéshez 82,5 méter, lassító fékezéshez 109,3 méter féktávolság társul.

A baleset során a mopedautó vezetője, egy 76 éves férfi és utasa, egy 75 éves nő és a terhelt is 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedtek. Az idős nő esetében a baleset során elszenvedett darabos jellegű combcsonttörés vonatkozásában maradandó fogyatékosság is kialakult.

A terhelt a cselekményével megszegte a KRESZ 26.§ (1) bekezdés a) pontjában foglaltakat, amely szerint motorkerékpárral lakott területen kívül egyéb úton legfeljebb 90 km/h sebességgel szabad közlekedni.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!