Több mint 44 ezren fordultak orvoshoz a múlt héten influenzaszerű tünetekkel – Körös Hírcentrum

tobb-mint-44-ezren-fordultak-orvoshoz-a-mult-heten-influenzaszeru-tunetekkel-–-koros-hircentrum

influenza, orvos Fotó: Pixabay

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján február 26. és március 3. között 44 500-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön közzétett jelentésében.

Akut légúti fertőzéssel 251 900 ember kereste fel az orvost. Azt írták: a 9. héten influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordult betegek 42,2 százaléka gyerek, 30 százaléka a 15-34 évesek, 19,6 százaléka a 35-59 évesek, míg 8,2 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

hirdetés

A múlt héten Vas vármegye kivételével valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A laboratóriumba küldött 324 légúti mintában az influenza pozitivitási aránya 22,6 százalék, a SARS CoV-2-é 1,7 százalék volt. Kórházba a 9. héten 284 embert vettek fel súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 31-en szorultak intenzív ellátásra – írták.

MTI

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!