Megannyi hamis áru került elő a Gyulánál átnézett kamionból – Körös Hírcentrum

megannyi-hamis-aru-kerult-elo-a-gyulanal-atnezett-kamionbol-–-koros-hircentrum

hamis termékek a kamionban Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Egy egész bazár árukészletének elegendő lett volna az a sok holmi, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Gyulánál lefoglaltak. A hamis ágyneműk, játékok és plüss figurák mellett több ezer elektromos cigarettát találtak az egyenruhások.

Németországba tartott az a kamion, amit Békés vármegyénél tereltek le az autópályáról a pénzügyőrök. A bemutatott papírok szerint a jármű különféle gyűjtőáruval indult útnak Görögországból. Az egyenruhások kezdetben csak néhány dobozt nyitottak fel szúrópróbaszerűen, ahonnan egyre-másra kerültek elő a hamis termékek. A felhők akkor kezdtek igazán gyülekezni a sofőr feje felett, amikor a csomagok „aromája” a NAV cigarettakereső kutyája, Bicska figyelmét is felkeltették. A négylábú szimat több, mint tízezer darab elektromos cigarettát szagolt ki.

hirdetés

A pénzügyőrök a jogsértő árukat lefoglalták, iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás bűncselekmény, valamint jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. Az ízesített elektromos cigaretta (pl. Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) értékesítése hazánkban szigorúan TILOS!

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!