Elsőbbségadás elmulasztása okozta a súlyos balesetet Békéscsabán – Körös Hírcentrum

elsobbsegadas-elmulasztasa-okozta-a-sulyos-balesetet-bekescsaban-–-koros-hircentrum

Autó ütött el kerékpárost Békéscsabán. A kocsi vezetője igyekezett jóvátenni figyelmetlensége következményét, nem hívott mentőt, hanem maga vitte kórházba a súlyosan megsérült férfit. A tanulságos eset rendőrségi vizsgálata lezárult, az eljárás iratai az ügyészségre kerültek.

A békéscsabai kórházból 2024. február 20-án délután értesítették a rendőrséget arról, hogy éppen egy közlekedési balesetben súlyosan megsérült férfit látnak el. Kiderült, hogy a kerékpárost 15 óra körül Békéscsabán, a Vörösmarty és a Lenkey utcák kereszteződésében egy autó ütötte el.

hirdetés

A kocsit vezető nő elismerte, hogy az ő figyelmetlensége miatt történt a baleset. Tudta, hogy azon a helyen elsőbbséget kell adnia, lassított és körül is nézett, de valami miatt nem látta az érkező biciklist, és nekiment. Azonnal kiszállt, igyekezett segíteni a sérültnek, felajánlotta, hogy beviszi a kórházba. A férfi nem akarta, hogy a kerékpárja ott maradjon, ezért először hazavitték a megrongálódott kétkerekűt, majd bementek a sürgősségire.

A rendőrök utólag állították vissza a forgalmi helyzetet, hogy meg tudják vizsgálni a baleset körülményeit, tisztázzák a felelősség kérdését. A közúti baleset gondatlan okozása miatt elrendelt nyomozás iratait a rendőrség március 5-én továbbította az ügyészségre.

A KRESZ szerint, ha egy közlekedési balesetben valaki megsérült, értesíteni kell a rendőrséget. A 112-es segélyhívón a nap 24 órájában fogadják a hívásokat, és a lehető legrövidebb időn belül érkezik a segítség. Elindulnak a mentők, a rendőrök, ha műszaki mentés szükséges, a katasztrófavédelem is küldi a megfelelő eszközökkel felszerelt egységét. Ebben az esetben a rendőrség gondoskodott volna arról is, hogy a kórházba került férfi kerékpárja ne maradjon őrizetlenül a baleset helyszínén.

Egy közlekedési baleset mindenkit felkavar, nem könnyű a helyszínen hirtelen mérlegelni, hogy mit kellene tenni, és milyen sorrendben. Az emberi életnek, az egészségnek elsőbbsége van, tehát az elsősegélynyújtás, a sérült szakszerű ellátása a legfontosabb. Hívják bizalommal a 112-es segélyhívót, és érkeznek azok a szakemberek, akik egy ilyen nehéz helyzetben a baleset valamennyi részesének meg tudják adni a szükséges támogatást.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!