Több ezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Békésben – Körös Hírcentrum

tobb-ezer-hamis-cipot-talaltak-a-penzugyorok-bekesben-–-koros-hircentrum

hamis cipők lefoglalása Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Több, mint négyezer pár hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy rutinellenőrzés során Békés vármegyében.

A pénzügyőrök egy olyan, Szlovákiába tartó görög kamiont tereltek ki ellenőrzésre Gyulánál, ami az okmányok szerint cipőket szállított. Az autó rakterének átvizsgálásakor észrevették, hogy a felirat és márkajelzés nélküli lábbelikből épített „barikád” közepébe Nike védjegyes cipőket rejtettek el. A cipőkön található védjegyet megpróbálták manipulálni, egy minta kiegészítéssel.

A járőröket azonban nem sikerült megtéveszteni a trükkökkel. A plusz kiegészítő dacára az áruk megbuktak az ellenőrzésen. A trükkös termékeket a védjegy tulajdonosának jogosulti képviselője is szemügyre vette, aki megállapította, hogy a cipők mindegyike gyenge minőségű hamisítvány, amelyeket engedély nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök összesen 4.488 pár cipőt foglaltak le, amelyekkel közel 65 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosnak. Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A pénzügyőrök összesen 4.488 pár cipőt foglaltak le
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amely akár az egészségre is ártalmas lehet.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!