Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt tartóztattak le négy férfit – Körös Hírcentrum

kabitoszer-kereskedelem-buntette-miatt-tartoztattak-le-negy-ferfit-–-koros-hircentrum

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség négy személy – egy 36 éves és egy 45 éves bajai, egy 45 éves nagykamarási és egy szintén 45 éves békéscsabai férfi – letartóztatását, akik láncolatos módon egymástól vásárolták továbbértékesítési célzattal a kábítószert.

A Békés Vármegyei Főügyészség szerint, a 36 éves bajai férfi 2023 júliusába kezdett bele a kábítószer-kereskedelmi tevékenységbe, ettől az időponttól kezdődően ismeretlen személytől amfetamin hatóanyagú, kábítószernek minősülő anyagot szerzett be továbbértékesítési célzattal és azt – többek között – a 45 éves bajai férfinak adta el. A 45 éves bajai férfi révén jutott el a drog a Békés vármegyei elkövetőkhöz. A terheltek nemcsak továbbértékesítési célzattal, de saját használatra is vásároltak kábítószert, és nemcsak amfetamin tartalmút, de kokaint és marihuánát is.

A járási ügyészég egyrészt azért kezdeményezte a férfiak letartóztatását, mert tartani lehetett attól, hogy szabadlábra kerülésük esetén a tanúk befolyásolásával vagy a bizonyítékok manipulálásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!