Több tízezer hamis terméket foglaltak le a józsefvárosi piacon – Körös Hírcentrum

tobb-tizezer-hamis-termeket-foglaltak-le-a-jozsefvarosi-piacon-–-koros-hircentrum

lefoglalás józsefvárosi piac Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Az elmúlt napokban többször tartott razziát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a fővárosi Golgota úti piacon. Több tízezer hamis terméket és nyomókliséket foglaltak le a pénzügyőrök.

A Ganz telepen egy áruval tömött, olyan nyitott raktárra figyeltek fel az egyenruhások, ahol nem tartózkodott senki. A helyiség átvizsgálása előtt értesítették a raktár tulajdonosát, akinek a bérlőjéről nem volt tudomása. A hátrahagyott pavilonból összesen 34 515 darab hamis sapka, ruha, napszemüveg, póló és számos vasalható márkajelzés került elő.

A pénzügyőrök néhány nappal később ismét csapást mértek a budapesti hamisítókra, és egy másik pavilont is alaposan szemügyre vettek. Az üzlet bérlője az egyenruhások láttán megpróbált elszaladni, mint később kiderült, volt rá oka. A tárolójában különféle feliratú (Gucci, Karl Lagerfeld, Dior, Prada, Versace) papucsokat, sapkákat, öveket, táskákat és nyomókliséket találtak. A pénzügyőrök összesen 1147 darab hamis terméket, vasalható feliratokat és márkajelzések nyomatát utánzó kliséket foglaltak le.

Az ellenőrzéssorozat mérlege: több tízezer hamis terméket vontak ki a forgalomból, amelyekkel a jogsértők közel egymilliárd forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. A pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelentenek. A NAV Bevetési Igazgatósága a jövőben is tervez hasonló razziát a gazdaság és a tisztességes piaci szereplők, az állampolgárok egészségének védelme érdekében.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!