Van, akinek semmi se szent: sír mellől lopott díszkövet egy férfi Vésztőn – Körös Hírcentrum

van,-akinek-semmi-se-szent:-sir-mellol-lopott-diszkovet-egy-ferfi-veszton-–-koros-hircentrum

temető Illusztráció: Pixabay.com

Sír mellől lopott díszkövet egy férfi Vésztőn. A rendőrség vádemelést javasol ellene.

Egy újonnan készült síremlék körül tűnt el a díszkő nagy része Vésztőn. Az elhunytak Budapesten élő rokona kétszer is arról értesült, hogy loptak a fehér görgeteg kőből. Először tavaly márciusban, nem sokkal az után, hogy az emlékhely elkészült. Akkor pótolta a hiányzó mennyiséget, decemberben azonban már kétszer annyi, majdnem egy mázsa hiányzott.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, és kiderült, hogy egy helyi férfi talicskával vitte el a követ, majd eladta. Először körülbelül 30 kilónyit, amiért ötezer forintot kapott. Aztán amikor a vevő decemberben megkérdezte tőle, hogy van-e még abból a kőből, rávágta, hogy igen, pedig nem is volt. De úgy gondolta, hogy ha nincs is, majd lesz, hiszen visszamegy a temetőbe és visz haza még belőle. Összességében 80 ezer forint kárt okozott az elhunytak családjának.

A 22 éves fiatalembert a rendőrség lopás vétség elkövetésével gyanúsítja és vádemelést javasol ellene. Az ügy iratait a Szeghalmi Rendőrkapitányság szerdán elküldte az ügyészségre.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!