Interneten árult olyan számítógép-alkatrészeket, amelyekkel nem is rendelkezett – Körös Hírcentrum

interneten-arult-olyan-szamitogep-alkatreszeket,-amelyekkel-nem-is-rendelkezett-–-koros-hircentrum

számítógép alkatrész, internetes csalás Illusztráció: Körös Hírcentrum

Számítógép-alkatrészeket kínált eladásra egy férfi az interneten. Nem voltak ilyen dolgai, ennek ellenére több emberrel is megegyezett, és előre kérte a vételárat. Öt vevőtől több százezer forintot csalt ki. Másokat azonban már nem károsít meg, mert a Mátrix Projektben dolgozó gyulai rendőrök elfogták.

„Áron alul sürgősen eladó!” – ilyen és ehhez hasonló, figyelemfelkeltő bejegyzésekkel hirdetett számítógép-alkatrészeket egy 31 éves férfi az egyik internetes oldalon. Azért, hogy az ajánlata még kecsegtetőbb legyen, azt is vállalta, hogy kifizeti a vevők helyett a postaköltséget. A piaci árhoz képest rendkívül olcsónak számító processzorokért, videókártyákért több vevő is jelentkezett, ráadásul a hirdető kérésére vállalták, hogy előre elutalják a vételárat. Négyen 30 ezer és 40 ezer forint közötti összegeket fizettek, egy vevő pedig közel 80 ezer forintot utalt el.

A számítógép-alkatrészeket azonban hiába várták, mert az eladó soha nem is rendelkezett velük. Egy férfi, akit közel két hétig hitegetett, hogy hamarosan kézhez kapja a megrendelt videókártyát, végül feljelentést tett a rendőrségen. A Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai 2024. február 21-én állították elő a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfit. Beismerő vallomást tett, csalás vétség megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A rendőrök vizsgálják, hogy hány embert verhetett még át, vannak-e további károsultak.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!