Harmincnyolc tanuló jutott tovább az országos szakmai versenyek középdöntőjébe – Körös Hírcentrum

harmincnyolc-tanulo-jutott-tovabb-az-orszagos-szakmai-versenyek-kozepdontojebe-–-koros-hircentrum

országos szakmai versenyek, szakma sztár Illusztráció: Körös Hírcentrum

Nemcsak a jelentkezők száma volt a korábbi éveknél magasabb, hanem a továbbjutók száma is rekordot döntött a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Összesen 38 tanuló jutott tovább a középdöntőbe.

„Az 524 indulóból 38 fiatal jutott be a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen a középdöntőbe. A legtöbb diák, 34-en a Békéscsabai Szakképzési Centrum, négy pedig a Gyulai Szakképzési Centrum iskolájába jár” – mondta el Mészárosné Szabó Anna, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője. Hozzátette: az külön öröm, hogy 164 diák ért el legalább 60 százalékos eredményt, ami azért jó, mert ezek a gyerekek mentesülnek az év végi írásbeli vizsgák alól. Legjobb eredményt az ács tanulók érték el 85,5 őket követték a burkoló tanulók 83 és az autóelektronikai műszerészek 74,5 százalékos eredménnyel.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a hároméves képzést végző és szakmát szerző középiskolásoknak a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), amely az érettségit is adó, 5 éves technikum végzőseinek szól. A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!