Ukrán légierő: megsemmisítettek egy újabb orosz repülőgépet – Körös Hírcentrum

ukran-legiero:-megsemmisitettek-egy-ujabb-orosz-repulogepet-–-koros-hircentrum

Egy újabb orosz katonai repülőgép, egy Szu-34-es nagy hatótávolságú, nehéz vadászbombázó megsemmisítéséről számolt be vasárnap az ukrán légierő. Mikola Olescsuk, a légierő parancsnoka Telegram-üzenetében hozzátette, hogy a kora reggel lelőtt gépen kívül a légvédelmi erők megsemmisítettek még 12 Sahid típusú kamikazedrónt és egy H-59-es rakétát.

Az ukrán vezérkar reggeli harctéri jelentésében arról számolt be, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 402 ezret. Az ukrán erők szombaton három orosz repülőgépet semmisítettek meg. Ezen felül egyebek mellett 11 harckocsit, negyven tüzérségi és három légvédelmi rendszert, továbbá 36 drónt. A jelentés szerint az elmúlt nap alatt 82 katonai összecsapás történt. Az orosz hadsereg 13 rakéta- és 104 légicsapást mért Ukrajnára, és 169-szer nyitott tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán csapatok állásaira és lakott területekre.

Artem Liszohor, a kelet-ukrajnai Luhanszk megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy az egyik eltalált orosz katonai gép pilótája szándékosan lakott terület fölé, Antracit térségébe irányította eltalált gépét. Szavai szerint ez a gép szombaton több irányított bombát dobott az ukrán védők állásaira. “A pilóta, miután észlelte, hogy eltalálták a repülőgépét, kizárólag magára gondolt. Ezért a gépet nem mezőre vagy erdőre, hanem Luhanszk megye orosz megszállás alatti lakott területére irányította. Gyakove falu lakói látták, hogyan gyilkol civileket ez az orosz katona” – fogalmazott a kormányzó. Kiemelve, hogy a gép a településen csapódott be. Hozzátette, hogy egyelőre nem ismert, hányan estek áldozatul a faluban.

A Donyeck megyei ügyészi hivatal arról tájékoztatott, hogy a régióban lévő Kramatorszk és Szlovjanszk városok elleni szombati orosz támadások halálos áldozatainak száma négyre nőtt. Miután a mentést végzők kiemelték a romok alól egy iskolai biztonsági őr és egy idős nő holttestét. A két városra csaknem egyidőben mértek csapást az orosz erők.

Szombaton kora délután a szomszédos Harkiv megyei Kupjanszk lakott területére dobott le bombát az orosz légierő. Károk keletkeztek három kétszintes épületben. A romok alól két holttestet emeltek ki és négy embert mentettek ki élve a szakemberek – közölte a megyei katasztrófavédelmi szolgálat.

A Nyugat elnevezésű műveleti parancsnokság arról számolt be a Telegramon, hogy a zaporizzsjai műveleti szektorban harcoló ukrán csapatok visszaverték az orosz erők szombati rohamát. Utóbbiak emiatt visszavonultak korábbi állásaikba. A tájékoztatás szerint 18 orosz haditechnikai eszköz semmisült meg – köztük három harckocsi. Mintegy hetven orosz katona vesztette életét és nyolcvan sebesült meg.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!