Ukrán kormányzók: számos halálos áldozattal jártak a legutóbbi orosz támadások Donyeck és Harkiv megyében – Körös Hírcentrum

ukran-kormanyzok:-szamos-halalos-aldozattal-jartak-a-legutobbi-orosz-tamadasok-donyeck-es-harkiv-megyeben-–-koros-hircentrum

A Kupjanszk térségében lévő Velikij Burluk települést lőtte ágyúkkal az Ukrajnát támadó orosz hadsereg szerda délután, a rendőrség előzetes információi szerint a támadásban ketten meghaltak, heten megsebesültek, és a romok alatt még négy ember lehet – közölte Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegram internetes közösségi oldalon.

Vadim Filaskin Donyeck megyei kormányzó ezzel egy időben arról tájékoztatott, hogy az orosz erők csapást mértek a Kramatorszk térségében fekvő Mikolajivka település lakóházaira, aminek következtében két helybeli nő életét vesztette. A megyei ügyészség azt közölte, hogy öt civil halt meg és három megsebesült a Kramatorszk és Volnovaha térségét ért orosz támadásokban. Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója arról adott hírt a Telegramon, hogy az orosz erők ismét lőtték a megye székhelyét, Herszon várost, ahol legkevesebb három civil, közük egy 14 éves lány megsebesült.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, szerdai összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 398 ezret. Az ukrán erők kedden megsemmisítettek egyebek mellett kilenc orosz harckocsit, 66 tüzérségi és négy légvédelmi rendszert, valamint 39 drónt. A vezérkar esti jelentésében arról számolt be, hogy a Donyeck mellett fekvő Avgyijivkánál több mint 25 orosz rohamot vertek vissza az ukrán csapatok.

Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnökségének szóvivője egy kijevi sajtórendezvényen elmondta, hogy a hírszerzés szerint a Telegram – amelyet az ukrán politikai és katonai tisztségviselők is előszeretettel használnak – számos biztonsági fenyegetést tartalmaz. Hozzátette: Ukrajna kapcsolatba lépett az összes platform üzemeltetőivel, így a Telegraméival is, hogy átlátható szabályok szerint működjenek, az ukrán jogszabályoknak és a nemzetközi szabványoknak megfelelően.

Újságírói érdeklődésre a szóvivő azt is elmondta, hogy a katonai hírszerzés információi szerint a szerdán elsüllyesztett Cezar Kunyikov orosz deszanthajó legénységének nagy része nem élte túl az ukrán támadást. Azt ugyanakkor még próbálják pontosítani, hogy hányan tartózkodtak a hajó fedélzetén. “Minden a terv szerint ment. Hatékonyan. Az ellenséges hajó megsemmisült, nem lehet helyreállítani. A rakomány mellett lőszer is volt a hajón” – jelentette ki Juszov.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!