Pillanatnyi figyelmetlenség okozott súlyos sérülést Békéscsabán – Körös Hírcentrum

pillanatnyi-figyelmetlenseg-okozott-sulyos-serulest-bekescsaban-–-koros-hircentrum

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Piroson hajtott át egy autós Békéscsabán egy forgalmas kereszteződésen. Egy buszvezetőnek hirtelen fékeznie kellett miatta, egy utas súlyosan megsérült. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Elnézte a közlekedési lámpát egy sofőr 2023. december 22-én dél körül Békéscsabán, a Baross utca, a Luther utca és a Szeberényi tér kereszteződésében. A Baross utca felől érkezett a külső sávban, és egyenesen a Kossuth tér felé ment tovább. A pirosnál egy kocsi várakozott előtte, majd amikor az elindult, a férfi is áthajtott a kereszteződésen. A lámpa azonban az ő sávjából csak a jobbra kanyarodóknak adott szabad jelzést, ezzel egy időben ugyanis a Luther utcáról balra kanyarodók is zöldet kapnak. Neki még várnia kellett volna, de a férfi egyszerűen elnézte a lámpát, nem figyelte, hogy csak a jobbra kanyarodóknak szabad az út, az előtte álló ezért indult el. Azt hitte, ő is mehet egyenesen.

Két személyautó is átment előtte, majd egy busz érkezett. Meg is állapította magában: még jó, hogy nem ütköztek össze, és tovább tudott haladni. A busz vezetőjének azonban intenzíven fékeznie kellett, hogy ne ütközzön neki, és ekkor egy leszálláshoz készülő, álló utas elesett. A nő súlyos sérülést szenvedett. A piroson áthajtó sofőr elismerte felelősségét. Elmondta, hogy annak tudatában indult el, hogy zöldön megy át, és nagyon sajnálja, hogy figyelmetlenségének súlyos sérülés lett a következménye.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a vizsgálatot befejezte, és a közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárás iratait 2024. február 12-én továbbította az ügyészségre. A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy figyelmesen közlekedjenek. Még az ismerős helyeken se rutinból vezessenek, hanem figyeljék a közlekedési táblákat, az útburkolati jeleket és a forgalomirányító lámpák jelzéseit!

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!