Veszélyes hulladékot helyezett el egy férfi Sarkad külterületén – Körös Hírcentrum

veszelyes-hulladekot-helyezett-el-egy-ferfi-sarkad-kulteruleten-–-koros-hircentrum

Egy 51 éves büntetett előéletű sarkadi férfi környezetre veszélyes jellemzőkkel bíró szemetet helyezett el illegálisan. Ellene veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség.

hirdetés

A férfi 2023. június elején sarkadi otthonában összegyűjtötte az általa többet használni nem kívánt gumiabroncsokat, alkatrészeket, háztartási hulladékot, televíziókat és monitorokat, majd azokat engedély nélkül a Sarkad külterületén található települési állati melléktermék gyűjtőhelyre szállította és ott egy betonnal fedett területen lerakta.

hirdetés

A férfi által elhelyezett televíziók és monitorok a bennük található nehézfémek és vegyületek miatt veszélyes hulladéknak minősülnek, ugyanis ökotoxikus – környezetre veszélyes – jellemzőkkel rendelkeznek, azaz azonnal vagy késleltetve veszélyt jelentenek, vagy jelenthetnek egy vagy több környezeti elemre.

Ellene veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség. Vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. A nyomozás során felmerült, közel 200.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!