Több száz gyermek és felnőtt hallhatta a rendőröktől, milyen módszerekkel támadnak az internetes csalók – Körös Hírcentrum

Előadásokon, értekezleteken, foglalkozásokon ezen a héten Békés vármegyében több száz gyermek és felnőtt hallhatta a rendőröktől, milyen módszerekkel támadnak az internetes csalók, és hogyan lehet védekezni ellenük.

hirdetés

Iskolásoknak, időseknek tartottak foglalkozásokat, piacon kampányolnak, társasházakban tesznek ki tájékoztatókat ezen a héten a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai. Február 6-a ugyanis a biztonságos internet napja, ezért mindenkihez igyekeznek eljuttatni azokat a fontos és hasznos tanácsokat, amelyek segítségével felismerhetőek a csaló telefonálók, üzenetküldők.

hirdetés

A rendőrök egyeztettek a békéscsabai társasházkezelőkkel, hétfőtől folyamatosan kerülnek ki közel négyszáz lépcsőházba a tájékoztatók. Kedden a megelőzési irodában 3. és 4. osztályosoknak tartottak előadást a biztonságos internethasználatról és polgárőrök vettek részt egy tájékoztatón, amelyen aktuális bűnmegelőzési információkat osztottak meg velük a szakemberek. Szerdán délelőtt a békéscsabai piacon vásárlók rímekbe szedve hallgathatták meg a tudnivalókat a helyi kisbírótól, majd délután idősek voltak részesei bűnmegelőzési témájú foglalkozásnak.

A csütörtök vidáman indult, délelőtt 3. és 5. osztályosok játszottak bűnmegelőzési activityt. Délután a különböző szakterületen idősek, családok, diákok segítésével foglalkozó szakemberek tanácskoztak arról, hogyan lehetne még hatékonyabban eljuttatni a bűnmegelőzési üzeneteket az érintettekhez. Késő délután a rendőrök szülői értekezletre mennek az egyik békéscsabai általános iskolába, majd pénteken három csoportban foglalkoznak 3. és 6. osztályos diákokkal. Emellett lesz egy olyan megbeszélés is, amelynek a központi kérdése a bűncselekmények áldozatainak segítése. Február 10-én, szombaton pedig 10 órakor ismét megjelenik a kisbíró a békéscsabai piacon és újra többször elmondja, mire kell figyelni annak, aki internetet használ, online intézi a pénzügyeit.

internetes csalás, rendőrségi előadás
Fotó: Police.hu

Police.hu

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!