Megtekinthették dolgozataikat a papír alapon versenyző diákok – Körös Hírcentrum

megtekinthettek-dolgozataikat-a-papir-alapon-versenyzo-diakok-–-koros-hircentrum

Ebben az évben jóval többen teljesítették internetes alapon, mint papíron a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny első fordulóját. Békés vármegyében több mint 540 fiatal nevezett be a versenyre.

hirdetés

Az interneten versenyzőknek már napokkal korábban kiderült, hogy melyik feladatra hány pontot kaptak, miben teljesítettek jól és miben kevésbé. Ma azok a szakmacsoportok tanulói is betekinthettek a dolgozataikba a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Hunyadi téri székházában, akik papíralapon versenyeztek.

hirdetés

Csortos Bence, Földesi Szilárd és Papp Attila gépgyártástechnológiai technikusok is ma nézték meg a dolgozatukat. Volt, aki azért drukkolt, hogy a legalább 60 százalékos teljesítményt elérje, hiszen így mentesülhet az év végi szakmai írásbeli vizsga alól. Másoknak jóval nagyobb cél lebeg a szeme előtt: bejutni az középdöntőbe, majd az országos Szakma Sztár Fesztiválon számot adni a tudásukról áprilisban. Hogy ehhez kinek elég a pontszáma, később derül ki.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a hároméves képzést végző és szakmát szerző középiskolásoknak a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), amely az érettségit is adó, 5 éves technikum végzőseinek szól. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében. Ebben az évben a szoftverfejlesztő és tesztelő technikusok közül versenyeztek a vármegyéből a legtöbben, elhódítva a dobogót a korábbi sztárjaitól a vendéglátóipari szakmáktól.

Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!