Légitámadás-sorozat érte Ukrajnát, többen meghaltak – Körös Hírcentrum

legitamadas-sorozat-erte-ukrajnat,-tobben-meghaltak-–-koros-hircentrum

Oroszország több hullámban rakétacsapásokat mért Kijevre és más ukrán városokra szerda hajnalban – közölték ukrán tisztviselők, kiemelve, hogy a lelőtt rakéták lehulló darabjai miatt a főváros több részében megszűnt az áramszolgáltatás.

hirdetés

A légitámadásoknak országszerte több halálos és sebesült áldozatuk van. Vitalij Klicsko kijevi polgármester közlése szerint az ukrán fővárosban négy halálos áldozatról és több mint harminc sebesültről tudnak. Találat ért egy toronyházat is.

hirdetés

Az EU Kijevben tartózkodó külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjét, Josep Borrellt is biztonságba kellett menekíteni a reggeli légiriadó miatt. „Ez a bátor ukrán emberek mindennapi realitása azóta, hogy Oroszország megindította jogtalan agresszióját” – írta Borrell az X-en.

Ukrajna egész területén légiriadó volt érvényben. A légitámadások közeledtét először a közép-ukrajnai Kirovohradi és Cserkaszi területen jelezték, röviddel később a bombázások átterjedtek a Kijevi, Vinnicjai, Dnyipropetrovszki, Mikolajivi, Odesszai, Poltavai, Szumi és Harkivi régiókra is.

Az ukrán média robbanásokról számolt be Mikolajiv, Harkiv, Kijev, Ivano-Frankivszk, Lemberg, Hmelnickij és Cserkaszi városokban.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester közlése szerint a szerda hajnali légitámadásban – amely az első volt februárban a fővárosban – hat ember megsebesült, és hármat közülük kórházba szállítottak. Ukrajna legnagyobb magántulajdonú energetikai vállalata, a DTEK közölte, hogy a főváros Dnyiprovszkij kerülete részben áram nélkül maradt. Szemtanúk közlése szerint a központi kerületekben nincs áram, víz, és robbanások hallatszanak.

MTI

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!