Édesanyját és két testvérét lopta meg egy sarkadi férfi – Körös Hírcentrum

edesanyjat-es-ket-testveret-lopta-meg-egy-sarkadi-ferfi-–-koros-hircentrum

pénz, forint, gyulán elhagyott pénz Illusztráció: Pixabay.com

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli kifosztás bűntette miatt emelt vádat és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 23 éves büntetlen előéletű sarkadi férfival szemben, aki édesanyját és két testvérét álmunkban szabadította meg az értékeiktől.

hirdetés

A járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a férfit az okozott, de eddig meg nem térült kár megtérítésére is. A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

hirdetés

A fiatal férfi a cselekmény elkövetésekor és jelenleg is Sarkadon él édesanyjával és fiútestvérével egy háztartásban, de időnként lánytestvére is a házban aludt a gyermekeivel. Így történt ez 2023. augusztus 24-én is. A családtagok 21 óra körüli időben feküdtek le aludni. Az édesanya az ingatlan konyhájában lévő ágyon aludt, de lefekvés előtt a pénztárcáját – benne 70.000.-Ft készpénzzel – egy táskába tette, amelyet az ágyától 2 méterre található ablak kilincsére akasztott fel. A férfi lánytestvére a gyermekeivel a lakóház egyik szobájában feküdtek le, de előtte a nő a párnája alá tette a táskáját, melynek belső zsebében 71.000.-Ft volt.

A terhelt és fiútestvére egy másik szobában aludtak, a fiútestvér lefekvés előtt a pénztárcáját – 100.000.-Ft készpénzzel együtt – az övtáskájába tette, majd az övtáskát ő is a párnája alá dugta. A terhelt elhatározta, hogy miután a rokonai elaludtak, megszerzi a náluk lévő készpénzt. Az éjszaka folyamán, miután meggyőződött arról, hogy családtagjai már elaludtak, magához vette az elrejtett pénzüket, majd a kora reggeli órákban távozott az ingatlanból. Az eljárás során a terhelt az édesanyja és a lánytestvére részére visszaadta az ellopott pénzüket, míg a fiútestvére részére okozott kárt nem térítette meg.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!