Jól szerepeltek a BM Kano Judo SE versenyzői Budapesten

jol-szerepeltek-a-bm-kano-judo-se-versenyzoi-budapesten

Szombaton rendezték meg az év első országos judo versenyét Budapesten. A felnőttek és juniorok rangsorversenyén harmincnyolc egyesület százhat judósa lépett tatamira. A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesülettől három versenyző indult nagy esélyekkel.

Női -70 kg-ban Sóczó Rebeka kirobbanó formát mutatott a verseny során, esélyt sem hagyva ellenfeleinek. Rebeka gyorsan hajtott végre ippon értékű technikákat ellenfelein, mérkőzései során összesítve alig fél percet töltött a küzdőfelületen. Gyáni János tanítványa korábbi riválisát is legyőzve lett a súlycsoport legjobbja és felállhatott a dobogó legfelső fokára.

hirdetés

Női -63kg-ban az egyesület junior válogatottja, Szentandrászki Gréta képviselte a BM Kano Judo SE-t. Első két mérkőzésén magabiztosan irányított, egy percen belül hajtott végre ippon értékű technikákat ellenfelein, ezzel kvalifikálta magát az elődöntőbe. A döntőbe jutásért folytatott küzdelem kiegyenlítetten zajlott két-két intéssel, majd a bíró Grétának ítélte a harmadikat, így végül bronzéremért küzdhetett. A bronzmérkőzést végig a csabai versenyző irányította, majd ippont érő leszorítással felülmúlta vetélytársát, ezzel megszerezve a bronzérmet.

Férfi -66kg-ban az egyesület ukrán versenyzője, Horban Artem új súlycsoportban állt tatamira. Első mérkőzését határozottan irányította, majd a golden scoreban ipponnal győzött. Az elődöntőben riválisával technikás küzdelmet folytatott, pontot érő akcióját a bírók nem adták meg, így arany ponttal folytatódott a mérkőzés. A hosszas küzdelem során hibát vétett, így végül bronzéremért küzdhetett tovább, végül a fiatal tehetség pontszerző ötödik helyen zárt. A verseny összesített éremtáblázatában a BM Kano Judo SE 38 egyesület közül az előkelő hatodik helyen zárt.

Kiemelt képen: Szentandrászki Gréta, Horban Artem, Gyáni János edző és Sóczó Rebeka

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!